voor de horeca

Bakker Piet werkt graag samen met collega's in de culinaire hoek. Wij discussiëren graag met koks en horeca-ondernemers over wat de gasten wensen, wat werkt en wat echt niet meer kan.

brood en banket

Wie zijn gasten alleen het beste voor wil zetten, kiest voor ambachtelijk gebakken brood van Bakker Piet. Niet alleen vanwege de kwaliteit van het brood en banket zelf, maar ook om de zakelijke, betrouwbare manier van werken. Met nauwkeurig aangehouden, vaste levertijden, aardige mensen (in de bakkerij én op de bestelwagens) en natuurlijk de eerlijke prijzen, die u ook nog marge bieden. Door nauw samen te werken met specialisten in horeca en catering blijven we steeds voldoen aan de actuele smaak van de markt.

eigen recept?

U wilt uw gasten iets bijzonders bieden? Gastronomisch brood volgens uw eigen receptuur? Dat kan. Wij bakken de gewenste hoeveelheid van uw eigen brood precies volgens uw receptuur en instructies.  Wij maken proeven en stoeien net zo lang totdat het gewenste resultaat bereikt is.

bak met ons (eerlijke) meel​​​​​​​

Bakt u zelf uw eigen brood? Gebruik ons Puur Veluws broodmeel. Gemaakt van graan van eigen akker. Een echt en eerlijk meel met een karakteristieke smaak. Brood bakken met dit broodmeel vergt wel wat kennis en kunde. Het kent geen chemische toevoegingen die van brood bakken een koud kunstje maken (maar waar het eindproduct niet verantwoord is). Zit u graag met de handen in het deeg?

chef's choice

Onze referenties

Bakker Piet levert brood aan diverse restaurants in en buiten onze regio, zoals De Echoput, 't Roode Koper, De Lunterse Boer en Boerenhart, De Zwarte Boer, ZTRDG en Landal Parken. Geen kleine jongens. Deze professionele topchefs kiezen voor een ambachtelijk en liefdevol gebakken product met een betrouwbare kwaliteit.

Zoet

maar niet te zoet

Onze vruchtenpurees, noten of chocoladesmaken hebben van nature een uitgebalanceerde, volle smaak. Deze zoetigheden hebben daarom niet veel suiker nodig.

Bruidstaarten

Een uniek moment vraagt om een unieke taart. Onze patissière maakt elke bruidtaart in nauw overleg de klant. Gestapeld, op een étagère, met verse bloemen of marsepein. Een taart met een thema? Verschillende smaken? Glutenvrij? De mogelijkheden zijn onbeperkt. 

een greep uit ons assortiment

PUUR SPELT

Kollenberger speltmeel uit Limburg, gist, olie, water en een beetje zout. Mengen, kneden en afmaken met Veluws 'bakmanschap'.

KRENTENWEGGE

Iedereen is wégge van dit krentenbrood. Met model vloerbrood, geschoeid op Twentse leest. Er zitten alléén echte krenten in en een vleugje kaneel.

KRENTENBROOd

Dit brood met krenten en rozijnen, al dan niet met spijs, is altijd welkom. Formaatje XL, dus dat deelt lekker uit! 

CIABATTA WIT

Traditioneel, handmatig gekneed brood met een beetje olijfolie. Ambachtelijk Italiaans recept: lekker mals van binnen, knapperig van buiten. 

ciabatta donker

Italiaans brood met mooie zachte kruim en knapperige korst. Extra mout zorgt voor de donkere kleur.

elspeter weelde

Wij hebben het traditionele suikerbrood nóg lekkerder gemaakt! Met mokka-aroma, koffielikeur, cashewnoten en rozijnen. 

brioche breekbrood

Een heerlijk, zacht gebakken broodje. Voor een extra volle smaak is het breekbrood met roomboter bereid.

dubbel donker

De donkere kleur van het moutmeel doet het goed in combinatie met kleurrijk beleg. Ook maakt het dit brood een klein beetje zoet.

rustique

Broodje op desembasis met Franse rogge. Een beetje grijzig, maar met  een lekker zuurtje. Weer eens wat anders!

plaatbrood

Broden van 20x55 cm met de ideale dikte voor sandwiches. In de horeca ook gebruikt als toast in geroosterde reepjes of in blokjes.

puur veluws

De ingrediënten van deze broden komen uit een cirkel van 20 km rond de bakkerij. Ons eigen graan, water, gist, snufje zout en verder niks. 

spelt notelaer

Wij bedachten een bijzondere variant van het toch al gezonde en vitaminerijke müesli-brood. De Spelt notelaer is gul gevuld met cashewnoten, krenten en rozijnen.

foccacia rozemarijn
​​​​​​​

pain de campagne
​​​​​​​

suikerbrood
​​​​​​​

breekbrood
​​​​​​​

dinerbol meergranen
​​​​​​​

dinerbol donker
​​​​​​​

dinerbol spelt
​​​​​​​

dinerbol mais
​​​​​​​

lunchbol mais
​​​​​​​

hamburgerbol
​​​​​​​

hamburgerbol sesam
​​​​​​​

italiaanse bol
​​​​​​​

boerenbol zadenmix
​​​​​​​

boerenbol woudkoren
​​​​​​​

mini krentenbol
​​​​​​​

mini suikerbol
​​​​​​​

boerenbol authentiek
​​​​​​​

plaatbrood wit
​​​​​​​

plaatbrood mais
​​​​​​​

breekbrood
​​​​​​​

brood, banket en voedselallergie

Brood is gezond. Toch kunnen sommigen niet elk brood eten. Bijvoorbeeld omdat ze een voedselallergie hebben. Hun lichaam reageert negatief op bepaalde stoffen als lactose en soja. Ook lijden steeds meer mensen aan Coeliakie. Dat is een aandoening waardoor je darmen geen gluten kunnen verwerken. 


Maar wat mag je wel eten?

Mensen met een darmziekte of allergie weten meestal heel goed wat ze níet mogen eten. Maar als je naar de bakker gaat, heb je geen zin om van elk brood te vragen: "Zit er boter in? Zitten er noten in? Is het glutenvrij?" Daarom hebben wij een lijst met alle producten die je met een bepaalde allergie of aandoening wél mag eten. Handig, toch?