voor de horeca


Bakker Piet werkt graag samen met collega's in de culinaire hoek. Wij discussiëren graag met koks en horeca-ondernemers over wat de gasten wensen, wat werkt en wat echt niet meer kan.

brood en banket voor de Horeca


Wie zijn gasten alleen het beste voor wil zetten, kiest voor ambachtelijk gebakken brood van Bakker Piet. Niet alleen vanwege de kwaliteit van het brood en banket zelf, maar ook om de zakelijke, betrouwbare manier van werken. Met nauwkeurig aangehouden, vaste levertijden, aardige mensen (in de bakkerij én op de bestelwagens) en natuurlijk de eerlijke prijzen, die u ook nog marge bieden. Door nauw samen te werken met specialisten in horeca en catering blijven we steeds voldoen aan de actuele smaak van de markt.

eigen recept?

U wilt uw gasten iets bijzonders bieden? Gastronomisch brood volgens uw eigen receptuur? Dat kan. Wij bakken de gewenste hoeveelheid van uw eigen brood precies volgens uw receptuur en instructies.  Wij maken proeven en stoeien net zo lang totdat het gewenste resultaat bereikt is.

.

Bak met ons (eerlijke) mail


Bakt u zelf uw eigen brood? Gebruik ons Puur Veluws broodmeel. Gemaakt van graan van eigen akker. Echt eerlijk meel met een karakteristieke smaak. Dit meel vergt wel wat kennis en kunde. Het kent geen chemische toevoegingen die van brood bakken een koud kunstje maken (maar waar het eindproduct niet verantwoord is). Zit u graag met de handen in het deeg?

Onze referenties


Bakker Piet levert brood aan diverse restaurants in en buiten onze regio, zoals Brasserie Staverden, 't Roode Koper, De Lunterse Boer en Boerenhart, Landgoed Salentein en Kasteel De Vanenburg. Geen kleine jongens. Deze professionele topchefs kiezen voor een ambachtelijk en liefdevol gebakken product met een betrouwbare kwaliteit.

Zoet, maar niet te zoet.

Onze vruchtenpurees, noten of chocoladesmaken hebben van nature een uitgebalanceerde, volle smaak. Deze zoetigheden hebben daarom niet veel suiker nodig.

Bruidstaarten


Een uniek moment vraagt om een unieke taart. Onze patissière maakt elke bruidtaart in nauw overleg de klant. Gestapeld, op een étagère, met verse bloemen of marsepein. Een taart met een thema? Verschillende smaken? Glutenvrij? De mogelijkheden zijn onbeperkt.

.

een greep uit ons assortiment

PUUR SPELT

Kollenberger speltmeel uit Limburg, gist, olie, water en een beetje zout. Mengen, kneden en afmaken met Veluws 'bakmanschap'.

KRENTENWEGGE

Iedereen is wégge van dit krentenbrood. Met model vloerbrood, geschoeid op Twentse leest. Alléén echte krenten en een vleugje kaneel.

KRENTENBROOd

Dit brood met krenten en rozijnen, al dan niet met spijs, is altijd welkom. Formaatje XL, dus dat deelt lekker uit! 

CIABATTA WIT

Traditioneel, handmatig gekneed brood met een beetje olijfolie. Ambachtelijk Italiaans recept: lekker mals van binnen, knapperig van buiten. 

ciabatta donker

Italiaans brood met mooie zachte kruim en knapperige korst. Extra mout zorgt voor de donkere kleur.

elspeter weelde

Wij hebben het traditionele suikerbrood nóg lekkerder gemaakt! Met mokka-aroma, koffielikeur, cashewnoten en rozijnen. 

bierbostelbrood

In ons bierbostelbrood is ambacht, karaktervolle smaak en vitaliteit bij elkaar gebracht in één product. 

dubbel donker

De donkere kleur van het moutmeel doet het goed in combinatie met kleurrijk beleg. Ook maakt het dit brood een klein beetje zoet.

Mini ciabatta

Een stukje brood bij het eten geeft de smaakpapillen rust. De mini-ciabatta’s zijn ideaal voor het deppen van saus bij diner of lunch, of als extra vulling naast salade of soep. Een beetje kruidenboter erbij maakt ze áf!

plaatbrood

Broden van 20x55 cm met de ideale dikte voor sandwiches. In de horeca ook gebruikt als toast in geroosterde reepjes of in blokjes.

puur veluws

De ingrediënten van deze broden komen uit een cirkel van 20 km rond de bakkerij. Ons eigen graan, water, gist, snufje zout en verder niks. 

spelt notelaer

Wij bedachten een bijzondere variant van het toch al gezonde en vitaminerijke müesli-brood. De Spelt notelaer is gul gevuld met cashewnoten, krenten en rozijnen.

foccacia rozemarijn
​​​​​​​

pain de campagne
​​​​​​​

suikerbrood
​​​​​​​

breekbrood
​​​​​​​

dinerbol meergranen
​​​​​​​

dinerbol donker
​​​​​​​

dinerbol spelt
​​​​​​​

dinerbol mais
​​​​​​​

lunchbol mais
​​​​​​​

Desem Lunchbol wit
​​​​​​​

hamburgerbol sesam
​​​​​​​

italiaanse bol
​​​​​​​

boerenbol zadenmix
​​​​​​​

boerenbol woudkoren
​​​​​​​

desem wit
​​​​​​​

desem meergranen
​​​​​​​

plaatbrood wit
​​​​​​​

plaatbrood mais
​​​​​​​

breekbrood krans
​​​​​​​

Gevulde Focaccia
​​​​​​​

brood, banket en voedselallergie


Mensen met een allergie weten meestal heel goed wat ze níet mogen eten. Maar bij de bakker heb je geen zin om van elk product te vragen: "Zitten er noten in? Is het glutenvrij?" Daarom hebben wij een lijst met alle producten die je met een bepaalde allergie of aandoening wél mag eten. Handig, toch?