Familiegeschiedenis

De originele Bakker Piet van der Horst en zijn echtgenote Riek begonnen in 1938 een bakkerij in Elspeet.​​​​​​​ Van Opa Piet naar Bakker Piet, de geschiedenis van een familiebedrijf in lekker en gezond.

8,6 8 ,6 27 reviews Bekijk reviews

Van Opa Piet naar Bakker Piet

De originele Bakker Piet van der Horst en zijn echtgenote Riek begonnen in 1938 een bakkerij in Elspeet. Na de oorlog hebben ze het assortiment uitgebreid en werd de bakkerij meer een kruidenierszaak. Je moest ook wát om je te onderscheiden, want in die tijd waren er maar liefst negen bakkers in Elspeet.

De tweede generatie

Zoon Henk en zijn vrouw Sonja van der Horst namen de zaak van hun ouders over in de jaren 60. Zij bouwden het bedrijf verder uit tot een volwassen supermarkt met wel nog steeds een inpandige bakkerij. 

bakkers en ondernemers

Ook hun zoon Ronny, kleinzoon van de oprichter, vond een vrouw die het ondernemerschap én het bakkersleven wel zag zitten: Esther. In 2001 namen ze samen de zaak over, waarbij ze besloten de supermarkt en de bakkerij te splitsen. De zelfstandige bakkerswinkel werd vernoemd naar de opa van Ronny en grondlegger van het bedrijf: Bakker Piet.

Een modern bakkersechtpaar

Je mag wel zeggen dat Ronny is geboren voor het bakkersvak. Hij is opgegroeid in de winkel en heeft alle vakopleidingen afgerond. Esther, die als jong meisje ook al in de bakkerswinkel werkte, heeft de Meao gedaan. Een ideale combinatie van vakmanschap en administratief talent, maar vooral een gedeelde liefde voor zowel het bakkersambacht als voor de klanten. Drijvende kracht is hun creativiteit, want Bakker Piet blijft zich ontwikkelen. Het kan telkens nóg lekkerder, gezonder, duurzamer, ambachtelijker en klantvriendelijker. Grootvader Piet zou zijn ogen uitkijken in de huidige bakkerij, maar ook al snel ontdekken dat er in de basis weinig veranderd is. Sterker, veel van het goede, oorspronkelijke van vroeger komt terug in de moderne bakkerij.

De toekomst van Bakker Piet

Bakker Piet blijft groeien, mede dank zij de grote inzet van vakkundig personeel, in de bakkerij en in de winkel. Overigens is er altijd ruimte voor gemotiveerde en creatieve vakmensen. Kandidaten kunnen zich melden via (0577) 491 213.