Familiegeschiedenis


De originele Bakker Piet van der Horst en zijn echtgenote Riek begonnen in 1938 een bakkerij in Elspeet.​​​​​​​ Van Opa Piet naar Bakker Piet, de geschiedenis van een familiebedrijf in lekker en gezond.

Van Opa Piet naar Bakker Piet


De originele Bakker Piet van der Horst en zijn echtgenote Riek begonnen in 1938 een bakkerij in Elspeet. Na de oorlog hebben ze het assortiment uitgebreid en werd de bakkerij meer een kruidenierszaak. Je moest ook wát om je te onderscheiden, want in die tijd waren er maar liefst negen bakkers in Elspeet.


De tweede generatie

Zoon Henk en zijn vrouw Sonja van der Horst namen de zaak van hun ouders over in de jaren 60. Zij bouwden het bedrijf verder uit tot een volwassen supermarkt met wel nog steeds een inpandige bakkerij. 

bakkers en ondernemers

Ook hun zoon Ronny, kleinzoon van de oprichter, vond een vrouw die het ondernemerschap én het bakkersleven wel zag zitten: Esther. In 2001 namen ze samen de zaak over, waarbij ze besloten de supermarkt en de bakkerij te splitsen. De zelfstandige bakkerswinkel werd vernoemd naar de opa van Ronny en grondlegger van het bedrijf: Bakker Piet.

Een modern bakkersechtpaar

Je mag wel zeggen dat Ronny is geboren voor het bakkersvak. Hij is opgegroeid in de winkel en heeft alle vakopleidingen afgerond. Esther, die als jong meisje ook al in de bakkerswinkel werkte, heeft de Meao gedaan. Een ideale combinatie van vakmanschap en administratief talent, maar vooral een gedeelde liefde voor zowel het bakkersambacht als voor de klanten. Drijvende kracht is hun creativiteit, want Bakker Piet blijft zich ontwikkelen. Het kan telkens nóg lekkerder, gezonder, duurzamer, ambachtelijker en klantvriendelijker. Grootvader Piet zou zijn ogen uitkijken in de huidige bakkerij, maar ook al snel ontdekken dat er in de basis weinig veranderd is. Sterker, veel van het goede, oorspronkelijke van vroeger komt terug in de moderne bakkerij.


Bakker Piet in een notedop

1938
De basis voor de bakkerij in hartje Elspeet werd gelegd door Piet van der Horst en zijn vrouw Riek. Hij laat een nieuw woonhuis bouwen, compleet met bakkerij en winkel.
1968
De bakkerszaak aan de Uddelerweg groeit langzaam maar zeker uit tot supermarkt. Zoon Henk trouwt met Sonja Nijhof en vanaf 1969 zijn beiden in het bedrijf werkzaam gebleven.
1975
Henk en Sonja nemen de touwtjes in handen, vader en moeder Van der Horst trekken zich geleidelijk terug. Wel zijn ze regelmatig aanwezig, Piet rommelt in de bakkerij en Gerrie doet veel magazijnwerk.
1991
De supermarkt sluit zich aan bij franchiseformule Kopak en realiseert een uitbreiding van de bakkerijwinkel. Er komt ook een warme bakkerij: vanaf nu wordt het brood weer zelf gebakken.
1997
In 1997 gaat de supermarkt over van Kopak naar Garantmarkt. Met evenveel enthousiasme en bevlogenheid gaan Henk en Sonja door met hun inmiddels behoorlijk uit de kluiten gewassen buurtwinkel.
2001
Ook zoon Ronny, kleinzoon van de oprichter, vond een vrouw die het ondernemerschap én het bakkersleven wel zag zitten: Esther. In 2001 nemen ze samen de zaak over, waarbij ze besloten de supermarkt en de bakkerij te splitsen.
2002
Ronny en Esther openen aan de Uddelerweg een zelfstandige bakkerij met gezellige tearoom. Het spiksplinternieuwe bedrijf draagt de naam 'Bakker Piet': een ode aan opa.
2018
Na een aantal interne verbouwingen is de bakkerij een begrip in de regio en daarbuiten. Bakker Piet levert van particulier tot aan diverse inkooporganisaties en gerenommeerde namen in de horeca.