Wie zijn gasten alleen het beste voor wil zetten, kiest voor ambachtelijk gebakken brood van Bakker Piet. Niet alleen vanwege de kwaliteit van het brood en banket zelf, maar ook om de zakelijke, betrouwbare manier van werken. Met nauwkeurig aangehouden, vaste levertijden, aardige mensen (in de bakkerij én op de bestelwagens) en natuurlijk de eerlijke prijzen, die u ook nog marge bieden. Door nauw samen te werken met specialisten in horeca en catering blijven we steeds voldoen aan de actuele smaak van de markt.
U wilt uw gasten iets bijzonders bieden? Gastronomisch brood volgens uw eigen receptuur? Dat kan. Wij bakken de gewenste hoeveelheid van uw eigen brood precies volgens uw receptuur en instructies. Wij maken proeven en stoeien net zo lang totdat het gewenste resultaat bereikt is.
.
Bak met ons (eerlijke) mail
Bakt u zelf uw eigen brood? Gebruik ons Puur Veluws broodmeel. Gemaakt van graan van eigen akker. Echt eerlijk meel met een karakteristieke smaak. Dit meel vergt wel wat kennis en kunde. Het kent geen chemische toevoegingen die van brood bakken een koud kunstje maken (maar waar het eindproduct niet verantwoord is). Zit u graag met de handen in het deeg?
Keuze van de chef!
Onze referenties
Bakker Piet levert brood aan diverse restaurants in en buiten onze regio, zoals Brasserie Staverden, 't Roode Koper, De Lunterse Boer en Boerenhart, Landgoed Salentein en Kasteel De Vanenburg. Geen kleine jongens. Deze professionele topchefs kiezen voor een ambachtelijk en liefdevol gebakken product met een betrouwbare kwaliteit.
Zoet, maar niet te zoet
Onze vruchtenpurees, noten of chocoladesmaken hebben van nature een uitgebalanceerde, volle smaak. Deze zoetigheden hebben daarom niet veel suiker nodig.
BRUIDSTAARTEN
Een uniek moment vraagt om een unieke taart. Onze patissière maakt elke bruidtaart in nauw overleg de klant. Gestapeld, op een étagère, met verse bloemen of marsepein. Een taart met een thema? Verschillende smaken? Glutenvrij? De mogelijkheden zijn onbeperkt.
Kollenberger speltmeel uit Limburg, gist, olie, water en een beetje zout. Mengen, kneden en afmaken met Veluws 'bakmanschap'.
Iedereen is wégge van dit krentenbrood. Met model vloerbrood, geschoeid op Twentse leest. Alléén echte krenten en een vleugje kaneel.
Dit brood met krenten en rozijnen, al dan niet met spijs, is altijd welkom. Formaatje XL, dus dat deelt lekker uit!
Traditioneel, handmatig gekneed brood met een beetje olijfolie. Ambachtelijk Italiaans recept: lekker mals van binnen, knapperig van buiten.
Italiaans brood met mooie zachte kruim en knapperige korst. Extra mout zorgt voor de donkere kleur.
Wij hebben het traditionele suikerbrood nóg lekkerder gemaakt! Met mokka-aroma, koffielikeur, cashewnoten en rozijnen.
In ons bierbostelbrood is ambacht, karaktervolle smaak en vitaliteit bij elkaar gebracht in één product.
De donkere kleur van het moutmeel doet het goed in combinatie met kleurrijk beleg. Ook maakt het dit brood een klein beetje zoet.
Broodje op desembasis met Franse rogge. Een beetje grijzig, maar met een lekker zuurtje. Weer eens wat anders!
Broden van 20x55 cm met de ideale dikte voor sandwiches. In de horeca ook gebruikt als toast in geroosterde reepjes of in blokjes.
De ingrediënten van deze broden komen uit een cirkel van 20 km rond de bakkerij. Ons eigen graan, water, gist, snufje zout en verder niks.
Wij bedachten een bijzondere variant van het toch al gezonde en vitaminerijke müesli-brood. De Spelt notelaer is gul gevuld met cashewnoten, krenten en rozijnen.
Mensen met een allergie weten meestal heel goed wat ze níet mogen eten. Maar bij de bakker heb je geen zin om van elk product te vragen: "Zitten er noten in? Is het glutenvrij?" Daarom hebben wij een lijst met alle producten die je met een bepaalde allergie of aandoening wél mag eten. Handig, toch?